Connected Transport Corridors van start

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SmartwayZ.NL en de Topsector Logistiek schakelen drie IT-experts in, die vervoersbedrijven gaan helpen om ‘connected’ te rijden. Dat betekent dat de IT-systemen van vervoerders geschikt worden gemaakt voor data-uitwisseling, zodat zij informatie over hun trucks en transporten kunnen gaan delen met bijvoorbeeld wegbeheerders.

Advies op maat

Chauffeurs van deze vervoersbedrijven ontvangen straks op maat gemaakt verkeersadvies en krijgen daar waar mogelijk prioriteit bij verkeerslichten. De inzet van IT-experts maakt onderdeel uit van het programma ‘Connected Transport Corridors’, een gezamenlijke aanpak van het Rijk, lokale en regionale overheden en marktpartijen, waarbij de kansen van digitalisering worden benut om de logistiek veiliger, efficiënter en duurzamer te maken.

De IT-experts worden ingezet in de periode van september 2019 tot september 2020 en krijgen als doelstelling mee om 80% van de bij het CTC-programma aangesloten vervoerders connected te maken.

De vervoerder bepaalt

Vervoerders bepalen zelf welke data zij delen. Wanneer een vervoerder de afmetingen van zijn voertuig deelt, wordt hem een route aangeboden waarbij te lage tunnels en te smalle wegen worden vermeden. Deelt een vervoerder zijn route en locatie, dan kan de bestuurder gewaarschuwd worden voor incidenten op zijn route. Data worden geanonimiseerd verwerkt door geselecteerde informatiediensten. Gebruikers kunnen via het privacy statement van hun dienstverlener informatie vinden over welke persoonsgegevens van hen verwerkt worden en waarom.

De IT experts

Het team van IT-experts is op de beurs ICT en Logistiek 2019 geïntroduceerd en bestaat uit de volgende personen:

  • Menno Lambooij – Corridor Noord-Brabant
  • Sander Vendrig – Corridor Amsterdam
  • Pedro Poppelaars – Corridor Rotterdam Rijnmond

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

In de eerste plaats de link naar DMI (de community site): https://dutchmobilityinnovations.com/landing-nl

Tevens is er een community voor Connected Transport Corridors: https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1168/tl-connected-transport-corridors/landing

En voor de digitalisering van logistieke data: https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/1145/tl-logistic-data/landing.

Voor de directe link van matrixian group: https://www.matrixianpublic.com/

Tot slot is er uiteraard de mogelijkheid om contact op te nemen met: info@lambooijlogistiek.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.