Koopman Transmission

Koopman Logistics Group is een van de grotere logistieke ondernemingen in de Benelux. Het bedrijf is uitgegroeid tot een internationale onderneming met ruim 1.000 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. Koopman heeft in totaal 13 vestigingen. De belangrijkste pijlers van de organisatie zijn automotive logistiek, general cargo en fijnmazige distributie in de Benelux via het Transmission netwerk.

Koopman

Koopman maakt al jaren een flinke groei door. Dit is mede het gevolg van een succesvolle herpositionering als integrale logistieke dienstverlener. Men wil klanten innovatieve oplossingen bieden en IT gaat hierin een steeds belangrijkere rol spelen.Voor de automotive tak van het bedrijf is men al enige tijd bezig om nieuwe software te schrijven. De nieuwste ontwikkeltools en technieken als blockchain worden ingezet. Hiermee kan Koopman als specialist juist nog meer onderscheid maken. Voor de onderdelen Transmission en general cargo daarentegen overweegt het bedrijf in de nabije toekomst te starten met de aanschaf en implementatie van een nieuw, standaard TMS.

De directie sprak de wens uit om alle processen en systemen van Transmission en general cargo eens kritisch onder de loep te nemen. Concreet kon de vraagstelling omschreven worden als: “Kunnen we het met een nieuw, standaard TMS beter doen?”.

Voor van deze opdracht is een rapport opgeleverd met daarin de huidige situatie en stappen op ICT-gebied, welke achtereenvolgens door Koopman kunnen worden uitgevoerd. Dit stappenplan kan tevens de basis vormen voor een roadmap ICT die beide onderdelen van het bedrijf de komende jaren verder voorop moet helpen met operational excellence en sturing van het bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.