Van de Kamp Transport

Internationaal Transportbedrijf Van de Kamp is al meer dan 90 jaar een gerenommeerde speler op het gebied van (inter-)nationaal transport. Het familiebedrijf bestaat uit twee divisies. In de eerste plaats de groep Meubeltransport- en Warehousing. Het materieel is ingericht op het vervoer en de handling van kwetsbare producten uit deze branche. De andere hoofdactiviteit valt in de groep stukgoedvervoer. Van de Kamp is een betrouwbare transportpartner van stukgoed, koeltransporten en groepagezendingen naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hiervoor beschikt men o.a. over box trailers, koelers, mega tautliners, walking floor trailers en volume combinaties.

De familiewaarden binnen de organisatie zijn zorgvuldig opgebouwd en blijven het speerpunt van het te voeren beleid. De informele sfeer en de korte lijntjes kenmerken het specifieke karakter van dit bedrijf.

Klaar voor innovaties

Het bedrijf staat open voor innovaties en wil verder aan de slag met digitalisering. Uitgangspunt is het efficiënter inrichten en verder automatiseren van de processen. In de primaire processen van het bedrijf vinden nu nog te veel (handmatige) activiteiten plaats op het gebied van orderverwerking, planning, beheer van resources en de administratieve verwerking van de gegevens. Daarnaast is er ook behoefte aan meer en uitgebreidere rapportages.

Waar kan het beter?

Allereerst zal een inventariserende scan worden uitgevoerd. Hieruit zal antwoord komen op vragen als: Welke activiteiten worden uitgevoerd, welke systemen zijn nu in gebruik, waar liggen de knel- en verbeterpunten, waar voldoen de huidige systemen en komt er goede managementinformatie uit de systemen. Uiteindelijk wordt bepaald welke stappen nodig zijn voor een toekomstbestendig ICT beleid.

Aanbevelingen op ICT gebied

Eindproduct van deze opdracht is een compacte rapportage met daarin de huidige situatie en de aanbevolen stappen op ICT-gebied. Dit advies vormt de basis voor een roadmap ICT die het bedrijf de komende jaren verder voorop moet helpen met operational excellence en sturing van het bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.