Bos Logistics Schiphol BV

Nu het TMS redelijk goed ingezet wordt, is het tijd om verder te digitaliseren en nieuwe verbeteringen door te voeren.

Het bedrijf

Bos Logistics is een fullservice logistieke dienstverlener met een duidelijke focus op transportoplossingen voor lucht- en zeevracht. Met een uitgebreid wagenpark van meer dan 150 trekkende eenheden kan men veelzijdige logistieke opdrachten aan, van eenvoudige koeriersdiensten tot complexe container- of high value ladingen. Bos Logistics heeft vestigingen in Bergschenhoek, op Schiphol en andere grote luchthavens in Nederland en België, waaronder Rotterdam, Eindhoven en Zaventem (B).

Huidige situatie

Het Transport Management Systeem Transpas Enterprise van Art Systems vormt het hart van de operationele organisatie. Met behulp van dit systeem wordt het gehele proces van order-entry tot en met facturatie uitgevoerd. Bos Logistics wil dit proces zo efficiënt mogelijk laten verlopen. Dat betekent in ieder geval dat men streeft naar eenvoud van het proces, minimalisering van de werkzaamheden (geen dubbel werk), gestructureerd en op de meest logische volgorde en zo betrouwbaar mogelijk (geen fouten).

Printen om te plannen

Ondanks het nieuwe TMS verloopt het planproces nog grotendeels op de oude, vertrouwde manier. De eerste indeling van ritten wordt nog handmatig met geprinte orderbevestigingen gedaan. Planners hebben uitgesproken argumenten om dat op deze manier te doen. Het direct plannen in het systeem leidt echter tot een efficiëntere werkwijze. Transpas biedt voldoende mogelijkheden om het planproces verder te digitaliseren.

Digitaal plannen

Afgesproken is, dat er medio december 2019 een start gemaakt wordt met het aanpassen van de werkwijze op de afdeling planning. Doelstelling is het volledig digitaal plannen in het TMS of met behulp van een ritplanningssysteem. Voorwaarde is tevens dat men stopt met printen van papieren orderbevestigingen, waardoor de doorlooptijd en betrouwbaarheid van het gehele planningsproces toeneemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.