E. van Wijk Logistics B.V.

Kunnen we het met een nieuw, standaard TMS beter doen?

Het bedrijf

E. van Wijk Logistics is sinds 1948 uitgegroeid tot een grote transport- en warehousespecialist in Europa. Het familiebedrijf biedt een vooruitstrevend pakket aan logistieke diensten, waaronder warehousing, transport en distributie, crossdocking, expeditie en forwarding, value added Logistics en complete supply chain concepts. Het bedrijf is gevestigd in 4 landen (Nederland, Polen, Oekraïne en Roemenië) en zet in de dagelijkse operatie zo’n 335 voertuigen in. Men heeft inmiddels een totale warehouse capaciteit van 14.000m2, waaronder een nieuw pharma warehouse van 3.500m2.

Huidige situatie

Voor de gehele transportadministratie in Giessen wordt gebruik gemaakt van het Transport Management Systeem Roadrunner in combinatie met Visual Planner. E van Wijk werkt al heel wat jaren met deze systemen en heeft met de leverancier en eigen mensen veel effort gestoken in het optimaal gebruik ervan.

Transparantie en digitaliseren

Inmiddels is er meer focus komen te liggen op integratie van de processen en bedrijven, transparantie en betere informatievoorziening (intern en richting klanten). De directie heeft de wens uitgesproken om alle transport gerelateerde processen en systemen eens kritisch onder de loep te nemen.

Welke ICT beslissingen?

De directie heeft aangegeven de kennis en ervaring om dit uit te voeren niet in huis te hebben. Lambooij Logistiek zal E. van Wijk Logistics gaan helpen met onafhankelijk advies en ondersteuning in welke ICT beslissingen de juiste zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.