Van Straalen de Vries Transport B.V.

Van Straalen en de Vries transport (vSdV) uit Zwaagdijk is een veelzijdige logistieke dienstverlener. Belangrijke activiteiten van het bedrijf zijn o.a. winkeldistributie, bloemen- en plantentransport, vervoer van levensmiddelen, ADR en containers. Hiervoor zet het bedrijf dagelijks zo’n 350 trekkende en 500 getrokken eenheden in, verdeeld over diverse locaties.

vSdV heeft in TransportMaster al jaren een vaste partner voor de financiële en transport management software. TransportMaster.com maakt logistieke software voor de  transportbranche en warehouses. Voor alle afdelingen binnen vSdV is het TMS van TransportMaster in gebruik, dat volledig is geïntegreerd in het financiële pakket AccountView.

Twee jaar geleden is TransportMaster gestart met de ontwikkeling van een grafisch planbord. Hieraan heeft vSdV een belangrijke bijdrage geleverd. Het planbord is inmiddels volledig in gebruik, maar het traject naar de huidige versie is niet eenvoudig geweest. Hier liggen verschillende oorzaken aan ten grondslag, waaronder onderschatting van de benodigde functionaliteit, de diversiteit van de dienstverlening (van winkeldistributie tot aan collectief sierteeltvervoer) en allerlei technische uitdagingen.

Ondanks dat de werking van het Transport Management Systeem inmiddels voldoende functioneert, is Lambooy Logistiek gevraagd kritisch naar het huidige proces, het systeem en de rol van de leverancier te kijken. Er is advies uitgebracht waarmee vSdV inzicht heeft verkregen waar men staat qua inrichting en gebruik van het TMS, welke afspraken met de leverancier gemaakt moeten worden en welke verbeteringen er met het oog op de toekomst mogelijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.