Chr. Vermeer Transport B.V.

Het bedrijf

Chr. Vermeer Transport B.V. (te noemen: Vermeer) is een familiebedrijf dat sinds 1954 is uitgegroeid tot een allround dienstverlener op het gebied van transport en logistieke activiteiten. Het bedrijf verzorgt o.a. fijnmazige distributie in Nederland en België, diverse vormen van nationaal en internationaal groepagetransport, opslag en overslag en projectmatige logistiek. Vermeer heeft vestigingen in Nederland (Dongen, Tilburg), België en Polen. Voor de fijnmazige distributie maakt men deel van uit van Netwerk Benelux. Een groeiend onderdeel van het bedrijf is het in 2011 opgerichte Auction Logistics B.V. Hier richt men zich op de logistiek van online geveilde goederen, zoals de handling, montage en demontage hiervan. Een niche die goed aansluit op de werkzaamheden van Vermeer.

Proces en systemen

Voor de gewone transportadministratie wordt door Vermeer gebruik gemaakt van het Transport Management Systeem Transpas Enterprise (Art Systems) in combinatie met boordcomputers van Transics. Vermeer werkt al meerdere jaren met deze systemen en men blijft investeren om de inrichting en het gebruik ervan verder te optimaliseren. Het proces van Auction Logistics verloopt anders. Na een online veilig komen eerst aanvragen binnen om de gekochte goederen te vervoeren. Per aanvraag wordt een voorstel gemaakt. Alvorens het transport kan plaatsvinden moeten klanten zich eerst registreren en de factuur voor het transport voldoen. Pas daarna wordt het transport ingepland. Hier is voor een systeem van een andere leverancier gekozen.

Ondersteuning bij verdere optimalisatie

De implementatie is nog niet volledig afgerond. Het proces moet nog efficiënter georganiseerd worden en samen met de leverancier dient het systeem verbeterd te worden. Lambooij Logistiek gaat Vermeer helpen met het verder optimaliseren van de processen en het juiste gebruik van de ICT middelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.