Melis Logistics

Het bedrijf

Het familiebedrijf Melis Logistics is een veelzijdige speler op het gebied van transport en logistieke dienstverlening. De geschiedenis van het bedrijf gaat inmiddels al meer dan 100 jaar terug in de tijd. Sinds 2017 is de naam veranderd, omdat de activiteiten van het bedrijf veel meer bevatten dan enkel transportdiensten. Belangrijke onderdelen zijn zeker de distributie en het internationale transport, maar op- en overslag maakt ook deel uit van het logistieke dienstenpakket. In Duiven heeft men capaciteit voor opslag van 30.000 pallets.

Koploper met innovaties

Melis groeit hard en wil innovatief zijn en ook het gebied van ICT belangrijke stappen maken. De directie heeft de wens uitgesproken om alle verbeterpunten en openstaande wensen op ICT gebied meer gedegen en op een gestructureerde manier aan te pakken. Er is binnen de organisatie kennis aanwezig van de verschillende applicaties en problemen worden veelal ad-hoc aangepakt. Er is echter behoefte aan meer sturing en coördinatie bij de implementatie van strategische oplossingen binnen tijdsplanning.

Richting aan ICT Management

Menno Lambooij helpt Melis richting te geven aan het ICT Management. Het resultaat van deze taak is dat projectdoelen worden verwezenlijkt binnen de gestelde tijdskaders en budgetten. Naast de aansturing van verbeteracties, moet er aandacht zijn voor de identificering van probleemgebieden met de juiste oplossingen waarmee vooruitgang wordt geboekt in operational excellence en sturing van het bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.