Freshtrans B.V.

Het bedrijf Freshtrans

Freshtrans is een familiebedrijf dat zich in de afgelopen vijfentwintig jaar heeft ontwikkeld tot een toonaangevende internationale koelvervoerder van bloemen en planten naar Frankrijk en Spanje. Het dagelijks proces voor Freshtrans begint in Nederland met het ophalen en verzamelen van bloemen en planten op diverse locaties. Rechtstreeks of via de eigen locaties in De Kwakel en Honselersdijk vertrekken de auto’s richting eindadressen in Frankrijk en Spanje. In Frankrijk heeft Freshtrans een aantal depots waar gelost, gesorteerd en weer geladen wordt om vervolgens via kleinere distributievoertuigen geleverd wordt.

Waarom veranderen?

Innoveren in ICT is een belangrijk onderdeel van de strategie geworden. Voor de gehele transportadministratie wordt door Freshtrans nu nog gebruik gemaakt van een cloud-TMS. Dit is gekoppeld aan de boordcomputers van Wabco-Transics. Freshtrans werkt al jaren met het huidige systeem en heeft zelfs aan de basis gestaan van de cloud-versie. Samen met de leverancier is veel effort gestoken in de ontwikkeling en het optimaal gebruik ervan. De organisatie in Nederland en Frankrijk is echter hard gegroeid en dit vraagt om andere mogelijkheden. Om die reden is daarom gestart met de implementatie van een ander TMS. Hiermee moet een belangrijke efficiencyslag doorgevoerd worden in het logistieke en administratieve proces.

Project management en advies

Het implementeren van een nieuw TMS is een grote operatie en heeft een duidelijke impact op de organisatie. Dit vereist dan ook gedegen project management. Freshtrans heeft aangegeven de benodigde capaciteit, maar ook kennis en ervaring om een dergelijk project uit te voeren niet in huis te hebben. Lambooij Logistiek gaat men hier in ondersteunen. Medio 2020 moet de overgang naar de nieuwe werkwijze gerealiseerd zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.