Kooiker / Brant Visser

Kooiker Logistiek is opgericht in 1918 en heeft naast zijn hoofdvestiging in Grou locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Kooiker is een full-service logistiek dienstverlener en verzorgt transport, distributie en warehouse activiteiten. Het bedrijf is vooral gericht op de sectoren voeding, dranken, bouw en industrie, verpakkingen en agrarisch.

Kooiker en Brant Visser

Met het oog op schaalvergroting heeft Kooiker per 1 januari 2021 branchegenoot Brant Visser uit Heerenveen overgenomen. Door de samenvoeging is een bedrijf ontstaan van 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en vier warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets.

Integratie van systemen

Om de administratie van beide organisatie ook in hetzelfde systeem onder te brengen, dient allereerst goed gekeken te worden naar de gewenste werkwijze en de daarbij passende inrichting van het systeem.

Optimalisatie en verdere digitalisering

Om te kunnen bepalen op welke onderdelen er betere mogelijkheden zijn, hebben we vastgesteld dat er een korte inventariserende scan wordt uitgevoerd waaruit de automatiseringsbehoefte volgt. De directie heeft aangegeven om dit met een frisse kijk te beoordelen door externe kennis en ervaring in te schakelen. Lambooij Logistiek gaat dit verzorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.