Rumping Transport

Rumping is actief in het vervoer van staalproducten, bulktransport, vervoer van gepalletiseerde producten en vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR). Voor deze specifieke productgroepen beschikt Rumping over speciaal en geavanceerd transportmateriaal, zoals opleggers met coilgoten, die voor het transport van staal worden ingezet. Het bedrijf beschikt over verschillende certificeringen, waaronder ISO 9001.

Rumping zet in op automatisering

Voor de gehele transportadministratie maakt Rumping gebruik van het Transport Management Systeem TALIS (van leverancier TANS), gekoppeld met de boordcomputers van Trimble. De boordcomputers zijn nog niet zo lang geleden geïmplementeerd. Hier zijn al goede stappen mee gezet, o.a. in de urenverwerking en driver performance rapportages. Na een periode van relatieve stilstand op ICT-gebied heeft Rumping de laatste jaren met leverancier en eigen mensen veel effort gestoken in optimaal gebruik van het TMS en gekoppelde systemen. Er is vooruitgang geboekt met het digitaliseren van processen (o.a. met Scan Sys en documentscanners in de voertuigen), maar er wordt ook nog veel handmatig (bijv. handinvoer en schaduwregistraties in Excel) gedaan. Ook ontbreekt het aan managementrapportages. Om deze redenen kijkt Rumping kritisch naar het proces en gebruik van de systemen.

Verder optimaliseren

Concreet kan voor het transportproces de vraagstelling omschreven worden als: “Hoe functioneren de huidige applicaties en kan Rumping het voor bepaalde onderdelen beter doen?”. Er wordt door Lambooij Logistiek een scan uitgevoerd om zicht te krijgen op de huidige situatie van het “order to cash” proces. De uitkomsten vormen het startpunt van de stappen die nodig zijn voor verdergaande digitalisering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.