Wemmers Tanktransport

Het bedrijf Wemmers

Wemmers is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen binnen en buiten Europa. Het gaat dan met name om producten als plantaardige oliën en vetten, vruchtensappen, zoetwaren, chocolade en cacao, wijnen en zuivel. Deze producten vereisen voedselveilig transport met aangepast materieel. Naast wegtransport biedt Wemmers transport aan over het water of per spoor dankzij een groot aantal tankcontainers. Wemmers heeft vestigingen in België, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland.

Keuze voor een nieuw TMS

Met partner ONEtobeONE is een innovatieve app als boordcomputer voor de chauffeurs ontwikkeld. Deze is inmiddels goed geïntegreerd in het proces. Voor de gehele transportadministratie wordt nu nog gebruik gemaakt van het Transport Management Systeem Greencat, in combinatie met ritplanning van Ortec. Dit gaat echter veranderen. De ontwikkeling van het huidige TMS ligt al enige tijd stil en de parate kennis van techniek en database structuur is nog maar bij enkele mensen aanwezig. Om die redenen is een selectietraject gestart en heeft Wemmers gekozen voor het TMS van IXOLUTION.

Project management bij implementatie

Het implementeren van een nieuw TMS is een grote operatie en heeft een duidelijke impact op de organisatie. Dit vereist dan ook gedegen project management. Wemmers heeft Lambooij Logistiek hiervoor benaderd, omdat ze de kennis en ervaring om een dergelijk project uit te voeren niet in huis te hebben. De rol van de projectmanager loopt uiteen van adviseren en organiseren, tot het zorgen dat onverwachte problemen snel en effectief worden opgepakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.